0

вкус на ябълка

Следейки последните родни истерии с ГМ продукти, виждам коментари за безвкусните плодове по Европата.

Не знам дали са генно модифицирани доматите и огромните чушки. Знам обаче, че всичко узрява по хладилниците. Огромна част от плодовете и зеленчуците излизат от Южна Америка и Африка. Всичко се обработва и огромна част се откъсва зелено и прекарва в хладилните камери на транспорта, на централния пазар и на местния магазин. Така, че ако ядете нещо с неустановен вкус и страхотна форма и цвят...вероятно е узряло в някоя хладилна камера.

Един пример
Мадрид е над 4 000 000 жители само в града и вероятно с околностите, туристите, нерегистрираните и т.н. е над 6 000 000. Всички тези хора се снабдяват от магазините, които на свой ред купуват прясното месо, плодовете и зеленчуците, най/вече от едно място и това е т.нар. Мерка Мадрид ( централен пазар отварящ нейде в 4 сутринта)
За да се смогне на този оборот...забравете за пресни нагрети от слънцето ягоди и банани.
От там и пластмасовия вкус...или по/скоро безвкусие

та така